TRAUMA-SENZITIVNÍ JÓGA pro řešení vlastních traumat

10.09.2019 12:45

Jak se vypořádat s prožitým traumatem? Pomůže Vám TRAUMA-SENZITIVNÍ JÓGA!

 

TSJ byla vyvinuta v Trauma centru v Bostonu, USA, pod vedením Davida Emersona v týmu Bessela van der Kolka, světové špičky na léčbu traumatu.  

TSJ je empiricky ověřená doplňková terapie pro komplexní (vývojové) trauma, tj. opakované trauma, vznikající během raného věku a dětství způsobené narušenými vztahy v rodině, těžkou životní situací (nemoc, smrt, rozvod, válka…). Dále je vhodná pro léčení chronických, na běžnou léčbu rezistentních symptomů posttraumatického syndromu (poruchy spánku, náhlé zneklidňující vzpomínky na traumatickou událost, zvýšená aktivita a podrážděnost, návaly strachu až paniky, záchvaty vzteku, deprese, bušení srdce, závratě, izolace, vyhýbání se lidem nebo určitým místům, disociace), kterými trpí traumatizovaní lidé s prožitkem násilí na sobě nebo byli svědky násilných událostí. Je vhodná také pro oběti domácího a sexuálního násilí, oběti mučení, válečné veterány apod. TSJ vychází z teorie traumatu, teorie citové vazby (attachmentu) a využívá nejnovější poznatky neurovědy.

 

Vychází z principů hatha jógy, kdy je důraz kladen na bezpečné prostředí a zaměření na pociťovaný smysl v těle.  Nepoužívají se kontaktní fyzické asistence, které by upravovaly fyzickou formu účastníka, jak je běžné na jiných lekcích jógy. 

Úterý  12:45 v bezpečném prostoru malé skupiny (max 5 lidí)       

Centrum SANTEA , Na Poříčí 12, Praha 1  (5. patro)

Lektor Petra Plašilová

Místo v lekci rezervujete na tel. 728 515 894 ( sms či telefonicky).

Cena 250 Kč / lekce (platba v hotovosti na místě nebo po domluvě převodem na účet)

 

Pokud Vás metoda Trauma-sensitivní jógy zaujala, ale dáváte přednost individuálnímu kontaktu před skupinovým procesem, můžete se objednat na INDIVIDUÁLNÍ SEZENÍ. Pro objednání Vašeho termínu  volejte tel. 728 515 894.