Trápím se, ale přítel nechce nic řešit

29.09.2014 12:57

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu, jelikož já už sama nevím co mám dělat. Šíleně mě to ničí,mamka mi řekla že se začínám chovat velmi hnusně kvůli tomu co se děje.
  Jsem s přítelem už přes dva roky, po pravdě řekla bych že půl-1 rok byl šťastný. Teď to jde spíše od 10 k 5. Snažila jsme se to nějak řešit,ale mému příteli je to asi jedno. Nebo všeobecně nemá zájem tyto věci řešit- řekne že jen já chci řešit kravinu zase. Většina lidí si okolo všimla že se něco děje, ale jemu je to jedno. Před rokem jsme zjistila, že mě můj přítel podvedl když sme spolu byli 3 měsíce necelé. Když jsem se ho na to zeptala tak mi "vynadal že se na takovou věc ptám" a popřel to. Jenže slěčna která s ním spala to řekla mému kamarádovi. Po delší době jsem zjistila, že můj přítel si píše s mnoho holkami jak cizími nebo třeba 15letými na téma že se mu strašně líbí, témata o sexu atd... Dokonce pak sme zjistili že má účty na více než 5 erotických stránkách, kde si psal s těmi uživatelkami co tam jsou(docela nechutné věci). a sváděl to na 12 letého bráchu který v tu dobu když to bylo napsáno byl ve škole. Dále mi známá dala vědět že má na facebooku účet pod cizím jménem kde balil nejlepšího kamaráda přítelkyni, psal si s dalšími... Ráda bych se zeptala co mám už dělat? :( prosím poraď te mi, jelikož už jsme na pokraji svých sil a netuším co dělat. Miluji ho ale tohle už je na mě bohužel trochu mnoho.
Ráda se klidně s vámi sejdu a promluvím si o tom všem ale prosím i o radu třeba přes e-mail.
děkuji předem moc

***

Dobrý den milá Kláro,

Z vašeho dopisu je zřejmé, že vás celá tato situace velice vyčerpává a deprimuje, čemuž zcela rozumím. Píšete, že přítele milujete,ale dochází vám síly. Bohužel na záchranu vztahu jsou potřeba oba partneři a oba by se měli snažit na vztahu zlepšit to, co v něm nefunguje. Zdá se, že jste se s přítelem o tomto tématu snažila hovořit, avšak on se dostal do obrany a zcela to popřel, což může odkazovat na to, že sám cítí nesprávnost svého jednání. Pokud Vám na vztahu záleží, zkuste změnit strategii toho, jak o tomto tématu komunikujete, ačkoliv je to těžké zvlášť proto, že vy se cítíte být poškozená. Zkuste hovořit s přítelem o tom, jaké emoce ve vás celá situace vyvolává a bavte se o faktech, nikoliv o vašich domněnkách. Snažte se nic nevyčítat. Spíše zjistit, co přítel těmito aktivitami sleduje a co mu dávají, popřípadě co mu ve vztahu chybí. Pokud přítel nadále nebude ochoten o tomto problému komunikovat, a nebude brát ohled na vás a respektovat vaše potřeby,pak nelze očekávat, že se tento problém sám od sebe vyřeší a pak je na místě zvážit, zda v takovém vztahu chcete nadále setrvat. Často pak v rozhodnutí odejít ze vztahu brání různé strachy např. strach ze samoty. Potom je potřeba posilovat sebedůvěru a vlastní samostatné aktivity a koníčky. Průvodcem v budování sebedůvěry a hledání vlastního štěstí vám může být i terapeut.

V případě potřeby se můžete obrátit i na naši poradnu.

 

Bc. Dima Salibová