Teorie byznysu „BUĎ A NEBO“ - Vladimír Macoun

12.02.2015 23:40

Určeno všem, kteří chtějí mít a nemají.

 

Část první

MĚJ SVŮJ CÍL

 

Vážený čtenáři,

hned v úvodu bych tě chtěl připravit na fakt, že veškeré mé příspěvky na tomto blogu budou upřímné a doufám, že se nebudeš zlobit, když ti v nich budu tykat. Alespoň tak navážeme osobnější vztah.

 

Víra není jen náboženství. Pro úspěch nemusíme chodit meditovat na vrcholek hory, objímat stromy a vytloukat si mozek z hlavy kameny.

Důležité je, abychom si vyjasnili, že člověk je úspěšný i přes to, že jedinou jeho vírou je víra v sebe sama. Nejspíš jsi již slyšel větu typu ,,Nejde naplnit pohár, který je už plný“. Mým názorem je, že člověk vyznávající pouze víru v sebe sama má mnoho výhod oproti ostatním. Respektive člověk bez vyhraněného názoru na jakoukoli věc zaujímá snáze stanovisko v okamžiku, kdy na danou věc pohlíží neutrálně. Věřit sám sobě je prvopočátek úspěchu. Nepodceňuj se a přesvědč své vnitřní JÁ o tom, že máš na víc než všichni ostatní. Je mnoho důvodů, proč 95% lidí na této planetě není úspěšných. Nedostatečná motivace, pocit méněcennosti a předsudky jsou největšími likvidátory úspěchu.

Když se podívám kolem sebe, vidím mnoho zajímavých lidí s velkým potenciálem. Trochu vnitřní motivace, sebevědomí, odvahy, rozumu, sebereflexe a ochoty změnit své myšlení. Není to moc věcí, kterých je zapotřebí. Tohle je základ a bez něj to nejde. Jestli jsi už někdy podnikal a snažil se vybudovat své vlastní impérium, nebo ho už máš, tak mi dáš za pravdu, že těch šest věcí je ve srovnání s běháním po úřadech a komunikací s administrativními pracovníky sranda.

„Mít či nemít...“ Na každém startu je důležité uvědomit si kde je cíl. Každý závod má start a cíl. Závod v životě je ten nejdelší závod, který poběžíš, a nejde se na něj připravit. Před tímto závodem nejde trénovat. Narodíš se a v tu stejnou chvíli vybíháš. Rozdíl oproti běžnému závodu v běhu je ten, že tvůj velký závod se skládá z mnoha malých závodů.  Uvědom si, že v každém závodě je důležité občas zvolnit. Uvědom si také, že v průběhu každého závodu je nutné v tu pravou chvíli přidat a běžet ze všech sil. Jsi běžec a poběžíš nespočet závodů. S každým, který vyhraješ, budeš silnější a silnější. Netruchli, když prohraješ. Ponauč se a příště buď rychlejší, chytřejší, agresivnější a lepší. Mít svůj cíl je to oč tu běží. Mít mnoho cílů, běžet. Vyhrávat ty závody a trhat jednu cílovou pásku za druhou. Uvědom si, kde jsou tvé cíle a naplň svůj život. To co chceš mít jsou tvé cíle, tak se zvedni a běž.

 

Šťastný může být každý, ale úspěšný být každý nemůže. Působí to na tebe negativně? Zamysli se nad tím znovu. Jestli právě ty máš vlohy k tomu být úspěšný, tak by tě tahle informace měla těšit. Míň konkurence …. Míň starostí ….

 

První byznys uzavři sám se sebou... Kolik toho chceš? A co to bude stát?

 

Vladimír Macoun

Autor je externím přispěvatelem blogu. Je zakladatelem a ředitelem dvou úspěšných firem. Provozuje pizzerii v Praze v Dejvicích a výrobnu bio jihočeských limonád. Jeho web si můžete prohlédnout či Vladimíra kontaktovat na www.produkty-vladimir.cz/ .