Přítel se stýká s kamarádkami. Já žárlím.

04.03.2015 20:48

Dobrý den, žárlím na partnera. Chce chodit se svými kamarádkami na kafe a přiznávám, že mi to vadí. Vadí mi to už jak mi to sdělí. Řekne píšu Katce, kdy zajde na kafe.? V ten den jsme slavili Valentýna a mne to přišlo od něho jako provokace. Pak mi řekne ,že by s ní stejně nešel. Nakonec nešel ,protože se nedomluvili neměla čas. Příjde mi to od něho jako by si honil své Ego. Řekne mi,že jsem chronická žárlivka, že nám moje žarlivost ničí vztah. Já to taky tak pocituji a nevím co mám dělat.Miluji ho.
Děkuji

***

Dobrý den,

děkuji za důvěru, s kterou jste se obrátila na naší poradnu. Ve své dotazu popisujete problémy ve vašem vztahu s partnerem, kterého milujete. Na jedné straně zmiňujte, že na svého partnera žárlíte a na druhou stranu popisujete situaci, v které vás k žárlení provokoval.

    Vůbec se nedivím, že je pro Vás tato situace náročná a „nevíte co máte dělat“. V partnerský, ale i jiných vztazích, se často můžeme dostat do spletitých situací příčin a následků, kdy může být často složité rozplést co je příčina a co následek. Může být tak i velice nesnadné říct, zde jeden ve vztahu žárlí, protože jej druhý „provokuje“ nebo zda jeden z partnerů „provokuje“, protože druhý žárlí. Co ale jisté je, že takovéto bludné kruhy soužití ve vztahu může velice stěžovat a podlamovat vzájemnou důvěru a náklonost partnerů.
   Možnosti naší online poradny jsou bohužel omezená a není tak v naších silách, pomoci pouhou odpovědí takovou situaci vyřešit v rámci jedné odpovědi. Tím nechci ale říci, že vaše situace nemá řešení. Naopak se žárlivostí ve vztahu se potýká více párů a hledání řešení si zaslouží větší prosto a třeba nezaujatý pohled oborníka. Rád bych vám chtěl touto cestou nabídnout konzultace se mnou nebo s některou z mých kolegyň. V rámci těchto konzultací bychom mohli společně s vámi (případně i společně s vaším partnerem) hledat cestu jak z vašich partnerských potíží ven.

Přeji mnoho úspěchů a pohody v osobním i pracovním životě

M.Kniha