Přítel se mi vyhýbá

25.01.2016 11:13

Dobrý den, s přítelem jsme 3 roky. Již několikrát jsme prošli menší krizí, která do pár dní zmizela. A teď prožíváme krizi, kdy se mi přítel vyhýbá, nechce se mnou mluvit. Nevím, jak na něj? Jak bych mohla dopomoci k tomu, aby nám bylo zase dobře. Začalo to cca před měsícem, kdy přítel ztratil zájem o milování. A došlo to až k tomu, že se se mnou nechce bavit. Odešel. Na otázku zda je konec – mi řekl, že zatím ne, že neví… Ráda bych s ním navázala kontakt, promluvila si, ale marně hledám cestu a způsob. Trápím e, nevím kudy kam. Zbytečně se stresuji domněnkami.

 

***

 

Dobrý den, 
předem bych Vám chtěla poděkovat, že jste se obrátila na naši poradnu a svěřila nám tak Vaši důvěru. Ráda bych Vám pomohla v řešení Vaší situace která pro Vás může být stresující. Píšete, že procházíte s partnerem krizí, že se Vám vyhýbá, nechce s Vámi komunikovat a co jsem pochopila z Vaši zprávy, tak si ani není jistý tím, zda je to konec, nebo ne. Zkrátka Vám na tuto otázku zda je konec, nebo ne, partner nedokáže odpovědět a Vy tak žijete v nejistotě. Chápu, jak tato situace pro Vás musí být náročná. Ráda bych Vám odpověděla na Vaše otázky které se Vám ohledně vztahu s partnerem honí hlavou, ale bohužel ze zprávy nelze vyčíst, co je příčinou partnerovy odtažitosti a toho, že s Vámi nechce komunikovat. Cokoliv mě nyní napadá, jsou pouze mé domněnky. Příčin může být mnoho a tak bych Vám ráda nabídla, zda by jste neměla zájem o psychoterapeutickou pomoc v podobě konzultace s jedním z našich psychoterapeutů poradny Santea, kteří by Vám jistě rádi pomohli společně s Vámi najít odpovědi na některé z Vašich otázek, popřípadě se můžete obrátit na jakoukoliv psychologickou poradnu. 
Jinak mě napadá řešení typu zaměřit se více sama na sebe a nechat tak partnerovi prostor, aby se v případě zájmu mohl on sám přiblížit, nebo naopak zkusit iniciovat nějakou společnou aktivitu, kterou jste v minulosti spolu společně dělali a odlehčila tak stresu a napětí. Ale ne vždy to může pomoci.
Velice Vás chápu, že Vás tato situace s partnerem trápí, mnoho lidí by v tuto chvíli prožívalo strach, bezmoc, osamění, ale i vztek, a tak Vám přeji do dalších dnů hodně sil a trpělivosti. 
Na závěr Vám ještě jednou děkuji že jste se na nás obrátila a přeji Vám ať najdete odpovědi na Vaše otázky, které by Vás vedli k uspokojení a klidu. 
 
S pozdravem, 
Tereza Šimková.