Přemýšlým o sebevraždě

31.07.2012 22:00

Dobrý den,
prosím o radu, nevím co dal dělat zvažuju sebevraždu ale stale myslim na dvě děti které mam a kterých je mi lito, že zustanou jen s maminkou, dostali jsme se do finanční tisně, není to řešení ale nevím co mam dělat....

***

Dobrý den,

rozumím, že je toho na Vás nyní hodně. Máte starosti a nevíte kudy kam. V takovýchto chvílích je běžné, že člověk je zoufalý, cítí se bezmocně a všechny možnosti se mu zúžily jen do té jedné a tou je odchod z této situace, tj. sebevražda.

Sám píšete, že tuto možnost zvažuje, současně si uvědomujete, že to řešení Vaší rodinné situace není. Možná se toto "řešení" může v této chvíli pro Vás řešit jako nejjednodušší, je ale nevratné a jak sám píšete Je třeba si uvědomit, že tu po vás zůstanou dvě děti s maminkou ve stejné situaci, v které se nyní nacházíte.

Bohužel neznám blíže Vaši rodinnou situaci ani finanční problémy, ve kterých se nyní nacházíte. Věřím ale, že vše má více možných řešení. Sebevražda je možnost, kterou můžete zvolit vždy, ale po ní již nevyzkoušíte žádné jiné možnosti. Sebevražda je řešení poslední, konečné a nevratné.

Z Vašeho dotazu Vám nedokáži poradit konkrétněji, ale pro řešení finančních těžkostí doporučuji se obrátit na OBČANSKOU PORADNU, která poskytuje služby zdarma, v místě Vašeho bydliště. Lze vyhledat na internetu. Dále mě napadá, zda jste neuvažoval o vyhledání odborné psychologické či psychoterapeutické pomoci? V této náročné krizové situaci byste si zasloužil podporu a více prostoru a času o tom s někým hovořit.

Přeji Vám hodně sil.

S pozdravem

Mgr. Martina Frintová