Platonická láska

01.07.2014 20:57

Dobrý den přeji! Touto cestou se chci vás optat zda platonická láska je ve vztahu s přítelkyní se kterou žiji už 4 rokem a spolu spíme vedle sebe.Nějak to teda nechápu mám 41 let a přítelkyně 52 let.

***

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz do online poradny Santea. Ptáte se, zda je ve Vašem vztahu s přítelkyní možná platonická láska? Velmi záleží, co si pod pojmem platonická láska představujeme. Stejně tak jako je každý člověk jiný,  jedinečný, osobitý a originální, stejně tak je jedinečný a výjimečný každý vztah, potažmo každá láska. Je mnoho druhů a způsobů lásky. V zásadě jde vždy o to, aby to jak si lásku projevujete nebo neprojevujete ve vztahu, jak se k sobě chováte, apod. vyhovovalo oběma partnerům. Z Vašeho dotazu není patrné, zda to, jak máte nyní vztah s přítelkyní nastaven vám oběma vyhovuje, popřípadě komu z vás to nevyhovuje. Pokud jste oba ve vztahu takto spokojeni, je to skvělé a není důvod nic měnit.  Pokud by však jeden z vás ve vztahu strádal, byl nespokojen a jeho potřeby nebyly dlouhodobě naplněny, je to určitě důvod k tomu, abyste si o tom spolu promluvili.  Vysvětlili si vzájemně své představy, očekávání, potřeby. Záleží pouze na vás dvou, jaký váš vztah bude.

Neznám vás, vaši partnerku, ani nemám bližší informace o vašem vztahu, abych se mohla kompetentně více vyjadřovat k tématu, které jste ve svém dotazu zmínil.

Přeji Vám hodně pohody a spokojenosti v osobním i partnerském životě.

S pozdravem

Mgr. Martina Frintová