Má to smysl?

16.05.2017 13:59

Dobry den, jsem ve veku, kdy bohuzel vetsina muzu je zadanych ci zenatych a sance se seznamit s nekym normalnim tzn.bez exekuci, socialnich poruch atd.je miziva, zvlast pro introverta s omezenym mnozstvim pratel -maji uz rodiny apod. Nyni jsem se seznamila pres byvalou kolegyni s muzem, jenze...

Je fajn, ale je zvykly kazdy vikend mit svoje aktivity (florbal, serm) a nebo je cely vikend u rodicu (Zlinsko). Takte se vidime pouze vsedni dny a to max 2tydne (max.) kdyz jsem se zeptala, zda tedy vikendy nema volno, tak rekl, ze je u tech rodicu nebo mam nejakou akci, coz ma ted naplanovane, napr.vinny sklep (ja skoro nepiju, takze bych tam akorat sedela). Ted ale nevim co s tim. Pokud bych ho mela nutit aby se mnou byl, bude to , tlaceni na pilu, a povinnost, tohle by mel chtit on sam prece, byt se mnou, ne?

Co s tim? Nechci to ukoncit, ale vim, ze takovy ,,nevztah,, ktery nikam nevede ztraci vyznam a sedet o vikendu sama?!

 

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Je z něj cítit, že toužíte po blízké osobě, se kterou byste mohla sdílet společné zážitky a zároveň i obava ze samoty, pokud se Vám takovou osobu nepovede najít. Píšete, že současný partner Vám nevěnuje tolik času, kolik byste potřebovala/chtěla. Pokud jste se mu s těmito pocity nesvěřila, je možné, že si jich není vědom. Každý z nás má své vlastní potřeby a ty se nemusí vždy shodovat s potřebami toho druhého. V takovém případě by si Váš partner nemusel uvědomovat, jak důležitou roli pro Vás hraje společně strávený čas. Pokud jste se mu však svěřila a na věci to nic nezměnilo, je na Vás zvážit, zda chcete do vztahu i nadále investovat svou energii. Často se člověk brzdí obavami, ale mohlo by Vám pomoci začít podnikat nové věci, věnovat se svým koníčkům. Kromě radosti z příjemně stráveného času Vám vzroste sebedůvěra a při svých aktivitách můžete potkat i někoho s podobnými zájmy. Obavy ze samoty jsou zcela přirozenou součástí života, ale neměly by člověku svazovat ruce v situacích, kdy by rád něco změnil. Vysvětlete si vzájemně s partnerem svá očekávání, co od vztahu čekáte. Zkuste se odprostit od obav z budoucnosti a vezměte si dostatek času na rozhodnutí o tom, co doopravdy chcete. Vy sama to totiž víte nejlépe.

Přeji Vám hodně štěstí!

S pozdravem,
Jana Kosová