Novinky ze světa psychologie

20.06.2015 21:52

Přinášíme vám novinky ze světa psychologie, kde by jsme vám rádi představili novou knihu "Nikdy není pozdě na šťastné dětství"  a třídenní workshop "psychologie okolo ohně". 

  • Nikdy není pozdě na šťastné dětství

Jednou kolem finského psychoterapeuta Bena Furmana projel motocyklista, který měl na předním skle anglický nápis "Nikdy není pozdě na šťastné dětství". Snaha této větě porozumět se Furmanovi stala impulzem k napsání knihy. Ve dvou rodinných časopisech uveřejnil malý dotazník zahrnující tři otázky: "Co vám osobně pomohlo zvládnout obtížné dětské zážitky?", "Co jste se naučili ze svého těžkého dětství?", "Jak jste později v životě získali zážitky, které vám v dětství chyběly?" Následně obdržel na 300 dopisů s odpovědmi. 

Na základě jejich četby a zkušeností se svými klienty i z různých literárních zdrojů Furman došel k následujícím zjištěním: Važte si toho, jakým způsobem jste překonali těžkosti svého života. Vnímejte své problémy jako zkoušky, které vás mohou dostat dále. Všímejte si zdrojů, které jsou ve vás a kolem vás. Zaměřujte pozornost na znamení, která ukazují, že jste na správné cestě. Uvědomte si, co od života očekáváte. Důvěřujte, že si zasloužíte dobrou budoucnost. 

 

Název: Nikdy není pozdě na šťastné dětství

Podtitul: Jak překonat minulost

Autor: Ben Furman

Nakladatel: Portál

ISBN: 978-80-262-0820-4

Rok vydání: 2015

 

Nikdy není pozdě na šťastné dětství

 

  • Psychologie okolo ohně

Jedná se o třídenní workshop s tvůrci Psychologie.cz v inspirativním prostředí polosamoty Buchov. 

Moderní centrum Buchov se nachází na Benešovsku, zhruba 50 km od Prahy. Ideální místo pro odpočinek a nabrání nových sil, k dispozici je i velmi příjemné zázemí. 

Připravený program: 

Jitka Cholastová: "Kreativní psaní": hra-komunikace-sebepoznání

Jan Smetánka: "Tělo, hlava a zdravý rozum"

Jan Majer: "Hledáme svoji tvář"

 

Kromě workshopů proběhne i oddechový doprovodný program - výlet na Blaník nebo večerní posezení u ohně. 

Termín: 25. - 28. září 2015, pátek večer - pondělí odpoledne

All Inclusive (zajištěno ubytování, strava, program)

Kapacita: 20 účastníků

Místo konání: Centrum Buchov u Benešova (moderní ubytování s wifi připojením)

Cena All Inclusive: 3800,- Kč

 

Cena workshopu (ubytování, strava, program) je 3.800,- Kč. Strava (750,- za 3 dny plné penze) se platí hotově na místě, 3050,- za ubytování a program níže v platební bráně.

 

Přihlášku na workshop a více informací naleznete zde v odkazu: psychologie.cz/psychologie-okolo-ohne-workshop/

 

Máte i vy zajímavou knihu, akci, článek, názor, nebo něco jiného, o co byste se s námi rádi podělili? Napište nám na poradnasantea@seznam.cz