Novinky ze světa psychologie

31.03.2015 18:18
  •     Deprese jako šance

Deprese, smutek, zádumčivost jsou původními znaky životního stylu moderního zaměstnaného a úspěšného člověka. V tunelu práce a rychlého odpočinku jako by aktivní člověk nedovedl nalézt potřebné světlo a útěchu, který je mu tolik zapotřebí.

Příznaky deprese jsou autorovi znameními, která je třeba umět dešifrovat a správně číst. Kniha uvádí do spirituálních úskalí duševních stavů, které mohou vést k depresi, jakési „temné noci duše“. Nenabízí snadné návody, ale hluboké zamyšlení a analýzu, které mohou být východiskem k překonání krátkodobých depresivních period, nebo i závažné nemoci.

 

Název: Deprese jako šance

Autor: Anselm Grün

Nakladatel: Portál

ISBN: 978-80-262-0862-4

 

Rok vydání: 2015

 

 

  •      Hledáme své povolání

„Možná nevíte, jaké povolání si vybrat nebo jakou životní cestu zvolit. To je v pořádku. Víte ale, jak hledat?“

 

Dnes máme jedinečnou možnost vybrat si životní směr i povolání podle svých představ. Tato svoboda nás ale také zatěžuje. Přináší otázky jako:

·      Jak svou životní cestu a povolání vybírat?

·      Nejsem spokojený se současným povoláním, ale nevím, co jiného vybrat…

·      Vybral jsem si dobře?

·      Nejsem příliš náročný, nejsem jen snílek?

·      Co zvolit, když ve všem je tolik pro a proti…?

·      Není čas na změnu? Ale jsem si jistý, co vlastně chci?

 

Během workshopu probereme nejdůležitější zásady při hledání vlastního povolání. Otázka hledání povolání je navíc aktuální v každém věku. Není výjimkou, že lidé po čtyřicítce či po padesátce chtějí opustit svůj obor a věnovat se něčemu úplně jinému. A mohou, pokud vědí jak.

Budeme se zabývat otázkami změny, volby, spokojenosti a seberealizace. Především budeme pracovat – na vlastních dilematech, volbách, možnostech, preferencích, na prohloubení uvědomění toho, co chceme a jak to provést. Uvědomíme si, že hledání povolání nemusí být nutně jednorázovou událostí, ale třeba celoživotním nebo dlouhodobým tázáním, ve kterém si postupně stále přesněji odpovídáme.

Dostatečný prostor budeme věnovat otázkám a sdílení našich zkušeností. To nám dá inspiraci, nasměrování a posilu na cestě – ukáže nám, že v tom nejsme sami a že otázky, které se někdy snažíme před ostatními skrývat, zná většina z lidí, kteří se nebojí žít život opravdu upřímně.

 

Počet účastníků workshopu je omezen, hlaste se prosím včas.

 

S kým:

Mgr. Dalibor Špok, Ph.D

- psycholog a psychoterapeut

 

Místo konání: Praha 3 – Žižkov, psychoterapeutické centrum Gaudia, Jeseniova 47

Kdy: sobota 11.4. (poslední volná místa)

Vstupné: 1290,- / pro studenty 990,-

      Cena zahrnuje brožuru.

 

 

Podrobnější informace a přihlášky v odkazu níže:

www.daliborspok.cz/workshopy/hledam-sve-povolani/

 

 

Máte i Vy tip na zajímavou akci, knihu, článek, názor nebo něco jiného, o co byste se s námi rádi podělili? Napiště nám na poradnasantea@seznam.cz.