Novinky ve světě psychologie 2

15.03.2015 21:11

 

Přinášíme vám novinky ze světa psychologie: knihu "Čtyři klíče k životu" od nakladatelství Portál a dvě zajímavé přednášky. Jedna z nich je na téma Life management - Jak předcházet syndromu vyhoření a druhá je na téma Otevřené setkání. Podrobnosti o přednáškách naleznete níže v odkazech. 

 

  •   Čtyři klíče k životu

Čtyři jednoduché věty – „Prosím odpusť mi“, „Odpouštím ti“, „Děkuji.“ a „Mám tě rád“ -  mají obrovskou moc, díky níž dokážou napravit a pěstovat naše vztahy i náš vnitřní život. Tyto čtyři věty a jejich citový náboj nám mohou pomoci důstojně a poctivě vyřešit obtíže mezilidských vztahů.

Mezinárodně uznávaný odborník v oboru paliativní péče dr. Ira Byock vysvětluje, jak můžeme v každodenním životě používat tato povzbuzující slova a jak díky tomu zlepšit svou citovou pohodu. Názorně ukazuje, že není zbytečné sdělovat lidem, které milujeme, tuto očividnou skutečnost. Na praktických příkladech vysvětluje, jak je dobré oprostit se od letité zášti a škodlivých emocí. Postřehy a příběhy dr. Byocka nám pomáhají vzájemně si odpouštět, oceňovat a milovat bližní a vážit si jich. Umožňují nám vést plnější život. Dr. Byock nám také ukazuje, že i na samém sklonku života je možné dosáhnout překvapivé míry citového uzdravení. Pocit celistvosti a naplnění lze prožít i po rodinné hádce, osobní tragédii či rozvodu, a dokonce i tváří v tvář smrti.

Kniha Čtyři klíže k životu nás svou praktickou moudrostí a duchovní silou učí vážit si toho, na čem skutečně záleží.

Dr. Ira Byock je významný odborník v oboru paliativní péče, spisovatel a propagátor lepší péče o umírající. Svým výzkumem i knihami pomohl definovat kvalitu života a kvalitu péče o pacienty v pokročilých fázích závažných chorob. Dr. Byock je profesorem komunitní a rodinné medicíny na Geisel School of Medicine v Dartmouthu. V češtině vyšla jeho kniha Dobré umírání.

 

Název: Čtyři klíče k životu

Autor: Dr. Ira Byock

Nakladatel: Portál

ISBN: 978-80-262-0783-2

Rok vydání: 2015

 

  •  Life management – Jak předcházet syndromu vyhoření

Jste bez nápadů a energie? Jste frustrovaní a neznáte příčiny? Pociťujete stresovou zátěž? Důsledky mohou být zničující pro vás i vaši kariéru. Důležité je vědět, jak nakládat s časem, prioritami, pracovními úkoly a energií. Korigujte svůj life management a včas předejděte syndromu vyhoření.

 

Co vám trénink přinese?

·      zjistíte, jak správně hospodařit se svou energií a zopakujete si zásady time managementu

·      naučíte se lépe zvládat potenciální stresové situace a také jim předcházet

·      na modelových situacích otestujete sami sebe a zjistíte, jak zlepšit svůj life management

·      objevíte relaxační techniky, které lze nepozorovaně použít, aniž by to ostatní zjistili

Komu trénink doporučujeme?

·      Všem, kteří chtějí ještě více prohloubit své dovednosti.

·      Všichni, kdo chtějí předcházet syndromu vyhoření.

·      Všichni, kdo na sobě pociťují stresovou zátěž.

 

S kým:

Yvona Charouzdová

- konzultantka a koučka soft skills

Místo konání: Školicí centrum top vision open events s. r. o., U Půjčovny 2,

   Praha 1

Kdy:                  23.3. 2015 od 9:00 do 17:00

                          18.5. 2015 od 9:00 do 17:00

Vstupné: 7 248,-

 

Podrobnější informace a přihlášky v odkazu níže:

www.topvision.cz/nabidka/soft-skills/life-management---jak-predchazet-syndromu-vyhoreni/

 

 

  •   Otevřené setkání

Na otevřeném setkání si budeme povídat o sobě. Ačkoliv jsme se před chvílí pravděpodobně ještě neznali, budeme si zkoušet otevřenost, autentické vyjadřování, být sami sebou. Nebude to o názorech – těch na nás útočí ze všech stran až moc. Bude to hlavně o pocitech a o sdílení.

Na začátku se společně domluvíme na tom, jestli budeme chtít mluvit o nějakém předem stanoveném tématu, či tématech, anebo se necháme jen tak unášet. Můžeme si povídat o tom, co prožíváme, co nás těší, co se nám líbí, z čeho máme obavy. Budeme se učit naslouchat, dávat prostor druhým, ale i vyjadřovat se. Ne poučovat, nebo někoho přesvědčovat o tom, co si myslíme, ale jemně prociťovat to, co cítíme a co nejpřesněji to vyjadřovat. Nebát se – vždyť se možná uvidíme jenom jednou... Anebo se nám to zalíbí a budeme se setkávat častěji. To všechno bude v našich rukách.

 

S kým:

František Cihlář

Místo konání: Studio Pro – Polská 6, Praha 2 (5 min chůze od metra Muzeum)

Kdy: 19.3. 2015 od 19:00 do 21:30

Kapacita: 9 osob

Vstupné: 100,-

 

Podrobnější informace a přihlášky níže v odkazu:

www.osobnirozvoj.cz/otevrene-setkani/

 

 

Máte i Vy tip na zajímavou akci, knihu, článek, názor nebo něco jiného, o co byste se s námi rádi podělili? Napiště nám na poradnasantea@seznam.cz.