Dcera ve škole brečí

27.10.2015 22:17

Dobrý den,

dcera chodí do první třídy. Ráno začne brečet že se ji po mě bude stýskat a brečí ještě ve vyučovací hodině. Pak se uklidní. Dělala to i ve školce. A čím byla starší, bylo to horší. Mám o ni strach. Doma je přidrzlá a svérázná. Jdem do školy a je z ní pravý opak. Ve škole problémy nemá, s dětmi vychází dobře a paní učitelka je dobrá. Poraďte mi, jak ji tohoto stesku zbavit.Je jak uzlíček nervů. 

Děkuji předem za odpověď. 

 

***

 

 

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru s níž jste se obrátila na naší poradnu. Ve svém dotazu popisujete stesk vaší dcery, který provází její školní docházku. Popisujete, že dcera ráno pláče a pláče ještě ve vyučovací hodině a poté se uklidní. Zmiňujete, že se takto projevovala už ve školce a že se projevy stesku s postupujícím věkem zhoršují. Důvody tohoto stesku nevidíte ani ve vztahu se spolužáky či paní učitelkou.
Domnívám se, že je moc dobře, že v takové situaci hledáte možnosti jak stesk dcery řešit či jak se jej zbavit. Věřím, že celá tato situace může být pro Vás i pro dceru velice náročná. Z Vašeho dotazu soudím, že dcera nese velice těžce odloučení od Vás, které může mít mnoho příčin. K tomu, abych Vám mohl být nápomocný nějakou radou, by bylo potřeba, abychom se více zaměřili na hledání právě těchto příčin, které jsou mi v tuto chvilku neznámé. Rád bych Vám tak doporučil kontaktovat nějakého odborníka, s kterým byste mohla dceřiny projevy stesku více probrat. je možné se obrátit na nějakého psychologa/psychoterapeuta. Případně bych Vám rád doporučil kontaktovat Rodičovskou linku, která je zřízena při Lince bezpečí. Telefon na rodičovskou linku je 840 111 123 (pondělí až čtvrtek 13:00-19:00; pátek 9:00 – 15:00)
Přeji brzké vyřešení dceřina stesku
Mgr. Michal Kniha