Citová závislost?

31.07.2012 22:23

Dobrý den.
Mám takový problém.. asi před 2 měsíci jsem se seznámila s jedním klukem. Už na prvním rande jsme si dali první pusu. Vše šlo nějak rychle a postupem času jsme spolu začali chodit. Vídali jsme se skoro každý den a nebo jsme si v kuse volali a psali smsky. Nikdy jsem se tak moc nezamilovala, on mi změnil svět. Před dvěma dny jsme se vrátili z dovolené z Chorvatska kde jsme spolu byli 10 dní nepřetržitě. K autobusu mě přijel vyzvednout taťka a ho babička. Když jsem přijela domů, začala jsem brečet a neskutečně se mi po něm začalo stýskat, i když jsem věděla, že spolu zas na druhý den budeme. Takové stavy teď mívám každý den.. jsme spolu a on večer odjede domů a já jsem v depresi, začnu brečet, svědí mě celé tělo a mám nutnou potřebu být s ním. Mohla by tohle být citová závislost? A jak se něco takového léčí? Moc by mi Vaše odpověď pomohla, tohle mě totiž zabíjí. nevydržím bez něj už ani sekundu.

***

Dobrý den,
z Vašeho dotazu je cítit, že jste velmi zamilovaná. Když jste se svým přítelem, jste šťastná a Vaše tělo vyplavuje endorfiny. Tyto hormony štěstí Vám pak chybí, když nejste spolu a Vy toužíte být opět s ním. Máte štěstí, že jste našla partnera, se kterým můžete toto prožívat. Nacházíte se teď ve fázi největší zamilovanosti, tzv. pobláznění, ale i ta se  postupně bude trochu měnit a z poblouzněné zamilovanosti přecházet v klidnější lásku. Užívejte si naplno vztah, který nyní máte. Nezapomínejte ale na to, že pro vztah je často zdravé a potřebné i určité odloučení, kdy se na sebe můžete těšit a máte každý i čas jen pro sebe, svou rodinu, přátele, své koníčky. Pokuste se uklidnit myšlenkou, že se brzy zase uvidíte.

Hodně štěstí!

Mgr. Martina Frintová
Poradna SANTEA

P.S. Zatím nikdo neobjevil nic, čím by se dala léčit zamilovanost. Věřím ale, že ve Vašem případě by také léčit to byla škoda.