Můj manžel se mnou nespí

27.10.2015 21:45

Dobrý den, 

moc prosím o radu. Jmenuji se Andrea J., je mi 34 let, jsem vdaná 5 let. Mému manželovi je 39 let a máme dvě děti. Když jsme s manželem nebyli svoji a jen jsme spolu chodili, v sexu nám to klapalo. Pak jsem otěhotněla a to byl konec. Od třetího měsíce těhotenství se mě manžel stranil, sez odmítal, předstíral že nevidí moje pokusy svést ho. Když jsem si s ním o tom promluvila, říkal, že se mnou nedokáže souložit, když jsem těhotná. Pochopila jsem to a víc jsem nenaléhala. 

Jenomže problém trval i po porodu. Slyšela jsem vysvětlení...jsem unavený, s dítětem v bytě je to už jiné, celý den ses neusmála, já jsem chtěl, ale myslel jsem, že ty ne a mnoho dalších... Z počátku jsem jeho vysvětlení respektovala, ale když se pak mnohokrát opakovaly, bylo mi jasné, že to jsou jen výmluvy. Mockrát jsem se snažila si o tom promluvit, neměl zájem a pořád opakoval, že se mnou spát chce, ale když k tomu docházelo, tak vždy jen sporadicky, cca 3-4x do roka a vždy jen na můj popud. On nikdy nic nezačal. 

Pak jsem si řekla že zvolním, přestala jsem si o to říkat, přestala jsem se mu nabízet a svádět. Soustředila jsem se víc na sebe, začala jsem víc chodit ven s kamarádkami, snažila jsem se věnovat víc svým koníčkům, tak abych se cítila dobře a myslela jsem, že se chytí a že i on se zapojí. Výsledek byl celých 13 měsíců bez sexu, které jsem prolomila zase já. Milenku nemá, tím jsem si jistá.

Když s tím začnu teď, vždy se mi dostane toho stejného...mnoho vysvětlení a důvodů. Nedošlo k tomu, protože...nepřitulila ses, neřekla sis o to dost jasně, řekla sis o to tak, že to znělo jak výhružka, chtělo se mi moc spát, slyšel jsem, jak malá kňourá ze spaní, mohla by nás slyšet, včera jsi říkala, že tě bolí záda, tak jsem myslel, že na to nebudeš mít náladu, atd... Už jsem moc zoufalá, moje sebevědomí dost utrpělo, změnilo mě to...jsem protivná, podrážděná. Tak strašně nerada bych se rozváděla, ale už to trvá dlouho a já už nevidím jinou cestu...

Poraďte mi, prosím!!!

Děkuji

 

***

 

Milá Andreo J.,

ve svém dotazu popisujete, jak moc Vás trápí, že s Vámi Váš manžel nechce mít sex. Je pochopitelné, že Vás tato situace trápí. Trvá již dlouho, velmi dlouho a odráží se i na Vašem sebevědomí. Dle toho, co píšete, jste také vyzkoušela mnoho způsobů, jak na manžela zapůsobit, přesto vše zůstalo bez úspěchu.  Z toho,co popisujete, netuším,  co může být pravým důvodem manželovy apatie k sexu s Vámi. Cokoliv bych se zde snažila vymyslet by mohly být pouze domněnky nezakládající se na pravdě, a to by nám v řešení nepomohlo.

Jedina jistá cesta je, zjistit to od manžela. Bude potřeba, aby pochopil, jak  se cítíte, jak je situace pro Vás opravdu závažná. Zkuste mu vysvětlit, že stojíte o  to věc  řešit,  ale potřebujete k  tomu jeho součinnost. Potřebujete, aby byl k Vám otevřený a upřímný. Můžete  mu zkusit navrhnout i sezení u  odborníka, pomoci by mohla párová terapie,  případně konzultace u  sexuologa.

Ráda bych Vás podpořila v rozhodnutí věc řešit.Je pravděpodobné, že se to samo nespraví nebo nezmění. Zasloužíte si mít fungující vztah i po sexuální  stránce a být spokojená.

V  případě zájmu se  můžete objednat  k nám do Poradny Santea.

 

S pozdravem,

Mgr. Martina Frintová